Κ15 φοιτητική εστία

Κ15 φοιτητική εστία

Οι eNJOY architects ανέλαβαν τον εκσυγχρονισμό μιας παλιάς φοιτητικής εστίας επανασχεδιάζοντας την όψη της και τα δωμάτια. Παρά τις δεσμεύσεις της πολεοδομικής νομοθεσίας και την απαίτηση να διατηρηθούν όλοι οι εσωτερικοί τοίχοι και τα δίκτυα υποδομής, κατάφεραν να δώσουν μια φρέσκια πνοή στην οικοδομή με τις ελάχιστες δυνατές επεμβάσεις.

Όνομα Project: Εκσυγχρονισμός φοιτητικής εστίας
Πελάτης: ιδιώτης
Οι Υπηρεσίες μας: Μελέτη
Παρασκευή Παπασωτηρίου Αρχιτέκτων Μηχανικός

Περιγραφή / Διαδικασία

affordable design for all

Όταν αναλάβαμε τη μελέτη, η οικοδομή ήταν για σειρά ετών παρατημένη. Το κεντρικό κλιμακοστάσιο είχε κλείσει, καθ’ υπέρβαση της οικοδομικής αδείας, με πολυκαρβονικά φύλλα δημιουργώντας μια αποπνιχτική ατμόσφαιρα κατά τους θερινούς μήνες. Επαναφέραμε τη λογική του ανοιχτού, αεριζόμενου κλιμακοστασίου δημιουργώντας αρχιτεκτονικές προεξοχές και τοποθετώντας περσίδες αλουμινίου.

Η όψη στη στάθμη του ισογείου επενδύθηκε με φύλλο λαμαρίνας καθώς η όποια επέμβαση έπρεπε να είναι εύκολα αναστρέψιμη, να προσφέρει ασφάλεια στους χρήστες της οικοδομής και να ευθυγραμμίζεται με τις υπάρχουσες τοιχοποιίες. Στην επιφάνεια της λαμαρίνας χαράχθηκε με laser το όνομα που δόθηκε στο κτίριο “Κ15” από τα αρχικά της οδού στην οποία βρίσκεται.

Όσον αφορά στον εσωτερικό σχεδιασμό, συνδυάσαμε έπιπλα του εμπορίου με custom made κατασκευές και επιλέξαμε όλα τα τελειώματα και τα διακοσμητικά στοιχεία.