Anastassia resort

Anastassia resort

Σ’ ένα υπό ανέγερση τουριστικό κατάλυμα με ενοικιαζόμενα δωμάτια, οι eNJOY architects ανέλαβαν μέσω της υπηρεσίας e-design, τον επανασχεδιασμό των όψεων, του περιβάλλοντα χώρου και του τυπικού δωματίου. Μαζί με τους εξειδικευμένους συνεργάτες τους, Lightsense και Doodler, μελέτησαν τον φωτισμό των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και επιμελήθηκαν το λογότυπο του καταλύματος.

Έργο: εσωτερική διακόσμηση, επανασχεδιασμός όψεων και εξωτερικών χώρων - και λογότυπο του Anastassia resort
Πελάτης: Anastassia resort
Οι Υπηρεσίες μας: e-design μελέτη
Παρασκευή Παπασωτηρίου Αρχιτέκτων Μηχανικός
Μελετη φωτισμου: Θανος Ιωαννιδης Ηλεκ. Μηχ. MSc MA, Lightsense
logo design: Γιάννης Tζίτζηρας, graphic and web designer, Doodler

Περιγραφή / Διαδικασία

peaceful environments, not only for vocation

Αφαιρέθηκαν οι διακοσμητικές κολώνες από την κύρια όψη και με τη χρήση αρχιτεκτονικών προεξοχών και χρώματος, διαμορφώθηκαν λιτοί και καθαροί όγκοι που αναδεικνύονται τις βραδυνές ώρες με τον κατάλληλο φωτισμό.
Εσωτερικά, παρά το μικρό μέγεθος του δωματίου, δημιουργήθηκε ένα ήρεμο περιβάλλον κατάλληλο για χαλάρωση με πολλούς αποθηκευτικούς χώρους που το χειμώνα προσφέρεται για πολύμηνη μίσθωση σε εκπαιδευτικούς που εργάζονται στην περιοχή.
Η χρωματική παλέτα είναι ουδέτερη, σε αποχρώσεις της άμμου και του λευκού και συνδυάζεται με φυσικά υλικά, υφαντά, γυαλί και πολλαπλές δυνατότητες ατμοσφαιρικού φωτισμού.

Hair Salon

Hair Salon

Μας ζητήθηκε ο σχεδιασμός ενός μίνιμαλ και φωτεινού χώρου κομμωτηρίου στον οποίο να ενσωματωθούν τα υπάρχοντα μαύρα έπιπλα του ιδιοκτήτη.
Οι επιλογές μας βασίστηκαν στον σφιχτό προϋπολογισμό, την υπάρχουσα διαμορφωμένη κατάσταση του καταστήματος, τις ανάγκες του ιδιοκτήτη και το επιθυμητό χρονοδιάγραμμα.

Όνομα Project: Hair Salon
Πελάτης: Glow by Katerina Skourti
Οι Υπηρεσίες μας: Μελέτη
Άννα Παπασωτηρίου Αρχιτέκτων Μηχανικός
Παρασκευή Παπασωτηρίου Αρχιτέκτων Μηχανικός

Περιγραφή / Διαδικασία

enjoy life with eΝJOY architects

Οι θέσεις εργασίας οργανώθηκαν κατά μήκος του καταστήματος και ο ένας τοίχος επενδύθηκε με καθρέπτη, ώστε σε συνδυασμό με το λευκό των τοίχων και των custom made επίπλων, αντανακλάται το φως και δημιουργείται η αίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου.
Η υπάρχουσα ρεσεψιόν επενδύθηκε με το ίδιο glossy λευκό ακρυλικό και επιλέχθηκαν λευκές ραφιέρες ΙΚΕΑ και κρεμαστά φωτιστικά που μαζί με τα φυτά, προσθέτουν μια κομψή πινελιά. Η ταπετσαρία πίσω από τη ρεσεψιόν, επιμελήθηκε από τους αρχιτέκτονες.

Smart Hotel Room

Smart Hotel Room

Το ζητούμενο ήταν η ανακαίνιση και διακόσμηση ενός τυπικού δωματίου μικρού ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, ενσωματώνοντας τις έξυπνες τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο της φιλοξενίας καθώς και όλες τις ανέσεις ενός σπα.

Όνομα Project: Smart Hotel Room
Πελάτης: Smart Hotel
Οι Υπηρεσίες μας: Μελέτη, Σχεδιασμός
Παρασκευή Παπασωτηρίου Αρχιτέκτων Μηχανικός

Περιγραφή / Διαδικασία

We bring joy in your life by designing the perfect space for you

Παρά την πολύ μικρή επιφάνεια του δωματίου, προτείνουμε έναν έξυπνο, φιλικό χώρο, που προσφέρει δυνατότητες χαλάρωσης (jacuzzi, υδρομασάζ, green wall) καθώς και όλες τις λειτουργικές και τεχνολογικές διευκολύνσεις, ώστε ο εκάστοτε ένοικος να οικειοποιηθεί τον χώρο και να τον προσαρμόσει στις δικές του ατομικές ανάγκες (έλεγχος θέρμανσης, κλιματισμού, αερισμού, σενάρια φωτισμού – mood lighting, δορυφορική smart TV 32’’ σε τηλεσκοπικό περιστρεφόμενο στήριγμα ώστε να είναι εφικτή η τηλεθέαση από κάθε σημείο του δωματίου, wi-fi, πρίζες και φορτιστές για οποιοδήποτε τύπο συσκευής και τάσης, διηλεκτρικά κρύσταλλα μεταβλητής διαφάνειας στους υγρούς χώρους, κλπ).

Polis Luxury Apartments & Studios

Polis Luxury Apartments & Studios

Το ζητούμενο ήταν η μετατροπή οικοδομής κατοικίας στο τουριστικό κατάλυμα ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων Polis luxury apartments & studios, σεβόμενοι την υπάρχουσα διαρρύθμιση των διαμερισμάτων.Για λόγους οικονομίας, επιλέχθηκε η διατήρηση των υπαρχουσών κουζινών και λουτρών και η ενσωμάτωσή τους στο γενικότερο σχεδιασμό.

Όνομα Project: Polis Luxury Apartments & Studios
Πελάτης: Polis Luxury Apartments & Studios
Οι Υπηρεσίες μας: Μελέτη, Επίβλεψη
Παρασκευή Παπασωτηρίου Αρχιτέκτων Μηχανικός

Περιγραφή / Διαδικασία

We don’t just build unique spaces, we create experiences

Στόχος μας η δημιουργία λιτών και φιλόξενων χώρων με αστικό ύφος και ενιαίο χαρακτήρα.Τόσο τα custom made έπιπλα όσο και τα έτοιμα, διακρίνονται για τη λειτουργικότητα, την απλότητα και τις αυστηρές γραμμές τους. Σε όλους τους χώρους ισορροπούν τα ψυχρά με τα θερμά υλικά και κυριαρχούν οι γήινες και γκρι αποχρώσεις, ενισχύοντας την αίσθηση της ηρεμίας και της άνεσης. Θέματα από τη Θεσσαλονίκη κοσμούν τους κοινόχρηστους χώρους και τα διαμερίσματα.

Polis Fresh Bar

Polis Fresh Bar

Το ξενοδοχείο Polis Luxury Apartments & Studios στη Θεσσαλονίκη, εστιάζει στη δημιουργία εμπειριών που κάνουν τους πελάτες του να νιώθουν σαν στο σπίτι τους.

Όνομα Project: Polis Fresh Bar
Πελάτης: Polis Luxury Apartments & Studios
Οι Υπηρεσίες μας: Μελέτη, Επίβλεψη
Παρασκευή Παπασωτηρίου Αρχιτέκτων Μηχανικός

Περιγραφή / Διαδικασία

enjoy life with eΝJOY architects

Όταν μας ζητήθηκε ν’ αναλάβουμε τη διακόσμηση του νέου, ενιαίου χώρου υποδοχής και καφέ, η προσέγγισή μας ήταν ολιστική, καθώς η μελέτη μας περιλάμβανε την ονοματοθεσία του καφέ, την οργάνωση του χώρου, τον σχεδιασμό των custom made επίπλων, την επιλογή υλικών και υφασμάτων, τον σχεδιασμό των γραφιστικών και των επενδύσεων σε τοίχους και οροφές.

Delices Stand

Delices Stand

Η εταιρία Delices δραστηριοποιείται στο χώρο των κατεψυγμένων αρτοπαρασκευασμάτων και χαρακτηριστικό της είναι η υψηλή ποιότητα των προϊόντων της.

Όνομα Project: Delices Stand
Πελάτης: Delices
Οι Υπηρεσίες μας: Μελέτη, Επίβλεψη
Παρασκευή Παπασωτηρίου Αρχιτέκτων Μηχανικός

Περιγραφή / Διαδικασία

Η φράση “where tradition meets innovation” αντικατοπτρίζει την ουσία της επιχείρησης.

Για το περίπτερο της επιχείρησης στην έκθεση Horeca, επιλέξαμε να δημιουργήσουμε έναν λιτό, ατμοσφαιρικό και συγχρόνως οικείο χώρο με πινελιές πολυτέλειας που να υπογραμμίζει την ποιότητα των αρτοσκευασμάτων και να τ’ αναδεικνύει.